martes, 22 de mayo de 2007

Eleccions municipals maig 2007



Entrevista a Aintzane Conesa

Regidora número 3 del PSC de Sant Cugat del Vallès i cap de campanya de les eleccions municipals maig ’07.
Membre fundadora de les JSC



“Sant Cugat necessita recuperar l’esperit
de poble”



-Quina trajectoria va seguir per formar part de la regidoria del PSC de Sant Cugat?
-Vaig entrar al PSC amb setze anys i dos anys més tard formava part d’un grup d’opinió del partit. Sóc membre fundadora de les Joventuts Socialistes de Catalunya. El 2003, amb vint anys, era la número cinc de les llistes i sóc regidora des d’aleshores. Actualment sóc la número tres de la candidatura i dirigeixo la campanya electoral de Sant Cugat amb moltes ganes i confiança.

-Quins són els punts forts de la vostra campanya?
-La nostra principal premisa és fer dels reptes oportunitats. El primer repte que té Sant Cugat és el creixement a cop de promoció urbanística que ha experimentat en els últims anys. És un model de creixement urbà dispers en zones residencials que ha creat un ambient molt fred entre els ciutadans. Nosaltres proposem que hi hagi una xarxa de centres cívics en tots els barris, ja que els equipaments públics són la garantia que la gent s’hi trobi, s’hi relacioni i s’hi conegui. Sant Cugat necessita recuperar l’esperit del poble que va ser. Ha de primar la iniciativa pública sobre la iniciativa privada.

-On creu que es troba el límit en el brutal creixement urbanístic que ha sofert la ciutat als darrers anys?
-El nostre límit és el límit que hem pactat. A l’anterior legislatura vam fer el “pacte de creixement” en el qual es limitava el nombre d’habitants a Sant Cugat en 90.000 i, a més, es preveia com crèixer alhora en serveis públics. Ara tenim la responsabilitat de pactar un pla d’equipaments entre totes les forces polítiques per garantir que aquest creixement no impliqui una pèrdua de la qualitat de vida.

-La majoria de joves santcugatencs es veuen obligats a marxar de la ciutat quan decideixen independitzar-se. Quines mesures es prendran per facilitar l’accés dels joves a les vivendes?
-Creiem que han d’haver altres línies d’actuació a més de la promoció d’habitatge públic. Gràcies al govern de la Generalitat tenim a Sant Cugat una oficina local d’habitatge que actua d’aval si els joves no paguen el lloguer als propietaris. En el nostre programa electoral proposem unes bonificacions en l’IBI als propietaris de les vivendes deshabitades perquè posin les seves propietats al mercat de lloguer.

-El candidat socialista Salvador Gausa ha acusat recentment l’actual govern convergent d’estar més preocupat pel creixement urbanístic de la ciutat que per la cultura. Quina proposta feu des del PSC per prioritzar la cultura del municipi?
-Nosaltres creiem que a Sant Cugat hi ha un nivell cultural bastant alt dins de la mitjana de Catalunya. Per això volem per a l’Auditori de Sant Cugat un programa de més qualitat i no tan comercial. A més volem promoure altres espais de cultura a part de l’Auditori, com per exemple les galeries d’art i el teatre La Unió.

-En la vostra campanya presenteu l’Educació com un dels punts forts del programa electoral. Sant Cugat és un dels municipis amb més població infantil de Catalunya. Creu que hi ha suficients places a les escoles públiques?
-Actualment patim un dèficit de places públiques. No s’ha construit a Sant Cugat cap escola bressol pública en aquest últim mandat. S’ha de garantir que tots els infants de Sant Cugat puguin tenir una plaça a l’escola bressol pública perquè aquest és un eix de les polítiques de conciliació.

-Respecte a la sanitat pública, és cert que Sant Cugat no disposa de cap ambulància que tingui la base dins el propi municipi?
-Fins ara Sant Cugat no disposava d’ambulàncies propies però recentment s’han posat dues ambulàncies de vint-i-quatre hores. Ara el que cal és un vehícle d’atenció medicalitzada (VAM) que encara no podem tenir perquè va sempre vinculat a un hospital.

-No creu que és força preocupant que una ciutat de 90.000 habitants com Sant Cugat no tingui un hospital públic?
-La Conselleria de Salut ens va donar l’oportunitat de tenir un hospital públic, però l’actual alcalde Lluís Recoder va proposar uns terrenys que no eren municipals (pertanyien a la Generalitat) per a la ubicació de l’hospital i, finalment, el centre va adjudicar-se a Rubí, on sí es van oferir uns terrenys propis del municipi. Tot i així, estem contents de poder comptar amb un hospital de referència a Rubí, on s’hi pot accedir fàcilment des de Sant Cugat.

-Creu que ha resultat eficaç la presència dels Mossos d’Esquadra a Sant Cugat? Era realment necessària la incorporació del cos policial al municipi?
-Era necessari i estem satisfets de la incoporació dels mossos. És cert que hi ha hagut casos de robatoris amb violència i robatoris silenciosos, però el conjunt de forces polítiques tenim la responsabilitat de no crear alarmisme en aquest tema. Pot haver-hi sensació d’inseguretat però el cert és que hi ha una seguretat efectiva. Des del PSC proposem la incorporació de 24 agents de la policia local per al proper mandat. El problema que hi ha hagut fins ara no ha estat el nombre d’efectius, sinó la gestió d’aquesta seguretat.

No hay comentarios: